PhD Defence on Material Storytelling

PhD Defence by Anete Strand

Time
Friday 1. June 2012 at 13:00 – 16:00

Anete Mikkala Camille StrandAnete Mikkala Camille Strand: Enacting the Between – On dis/continuous becoming of/through an Apparatus of Material Storytelling

The defence is followed by a reception

The assessment committee:

Professor Helle Alrø (chair), Aalborg University
Professor David Boje, NMSU, New State university
Associate Professor Curtis LeBaron, BYU, Brigham young University, Marriott School of Management

Supervisor:

Associate professor Pirkko Liisa Raudaskoski, Aalborg University

Professor Kenneth Mølbjerg Jørgensen, Aalborg University

Enacting the Between – On dis/continuous becoming of/through an Apparatus of Material Storytelling

Enacting the Between - On dis/continuous becoming of/through an Apparatus of Material Storytelling

Download summary in English
Download summary in Danish
Download thesis (book 1 and book 2)

 

Abstract:
Enacting the Between – On dis/continuous becoming of/through an Apparatus of Material Storytelling – is a dissertation that enacts a twopart ‘posing’ (in a two-book-cut) of a research-based methodology coined as Apparatus of Material Storytelling. Part 1 (Book 1) builds theoretical evidentiary support by diffractively coining the phenomenon of Material Storytelling and the Apparatus of Material Storytelling as a metaphysical, philosophical, theoretical and methodological backdrop for three modes of enacting ‘the between’ of reworking organizational practices; Stories of space inspired by Feng-shui, Stories of artifacts inspired by Sandplay and Stories of bodies inspired by Bodynamic. Part 2 (Book 2) builds evidentiary support for the Apparatus of Material Storytelling through an example of reworking organizational practices through these modes of enactment and from the act of a turn-by-turn multimodal constituent analysis (as ‘documentation’) of such a practice.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to PhD Defence on Material Storytelling

 1. Ulla Sparholt says:

  Hej Anete
  Jeg læser MLP på AAU og synes dit phd projekt lyder utroligt spændende. jeg vil ønske dig held og lykke med dit forsvar.
  Jeg har haft Nikolaj Klee som underviser flere gange og Kenneth Mølbjerg en enkelt gang.
  De har begge omtalt dit koncept- material storytelling-med begejstring. Vi har på forandringsledelse modulet prøvet at arbejde med artefakter, det var helt vildt spændende. Det blev- for mig- meget lettere at følge med i problemstillingen, når jeg kunne forholde mig til de forskellige artefakter og se deres placering i forhold til hinanden og spørge inde til deres indbyrdes forhold ect.
  Jeg har tænkt på, om jeg skal prøve og lave en form form kollegial supervision med material storytelling i min 4. semesteropgave. Derfor søger jeg noget mere viden om emnet. Jeg kan se at du har lagt du phd. opgave ud og den vil jeg selvfølgelig kigge i. Men jeg synes det er hammer svært at læse, selv dit summary på dansk. Har du nogle artikler der er lidt lettere at gå til i starten? Eksempelvis oplæg fra konferencen i Grækenland eller lignende?
  Jeg ville være glad hvis du kunne hjælpe mig videre.
  mvh Ulla Sparholt

  • Anete Mikkala Camille Strand says:

   Hej Ulla,
   Tak for din kommentar, jeg er glad for at høre at du finder material storytelling spændende og brugbar i dit studie 🙂 Jeg er selv meget optaget af netop den måde hvorpå artefakterne gør problemstillinger (helt konkret) lettere ‘begribelige’. Inden du evt. går videre med at afprøve det på egen hånd i fht kollegial supervision vil jeg foreslå at vi mødtes til en snak om dine ideer mere konkret, din baggrund for at lave supervision generelt, din case, mv. – her kan vi så også spore os ind på mere tilgængelig litteratur om emnet 🙂 (Jeg er klar over at afhandlingen ikke just er for ‘newcomers’). Hvordan lyder det?

   Jeg vil kunne mødes med dig, når jeg har overstået mit forsvar, som du er meget velkommen til at deltage i.

   Venlig hilsen,
   Anete

   • Ulla Sparholt says:

    Hej Anete
    Jeg vil rigtig gerne mødes mig dig og diskutere hvordan jeg evt. kan anvende material storytelling – det ville være et rigtig godt udgangspunkt for at komme videre med mine tanker og høre meget mere om din forskning.
    Jeg har siddet og læst i (din) bog 1 i dag. Det er lettere at læse teksten i bogen end det er at læse resume 🙂
    Tak for muligheden for at overhøre dit forsvar- jeg overvejer!!
    mvh Ulla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *